Kylpyhuoneen ehostaminen pikavipillä?

Moni meistä asuu jo vanhemmassa asunnossa, jossa kylpyhuoneen remontointi saattaa olla ajankohtaista. Myös muut kylppärin ja putkiston ympärillä tehtävät työt saattavat myötävaikuttaa ehostus päätökseen.

Jos talo on muuten moderni, mutta kylpyhuone näyttää antiikkiselta saattaa jo pelkästään kylpyammeen vaihtaminen vaikuttaa mielikuvaan positiivisesti. Yleensä pelkkä kylpyamme ei vaadi sen kummempaa rahoitusta, mutta jos kokonaisuutta halutaan muokata on varauduttava suurempii kulueriin.

Uuden kylpyammeen saa noin 300 eurolla esimerkiksi Netraudasta. Mutta suosittelemme noin 500 euron budjettia ammetta varten, jotta saadaan oikeasti sellainen kun halutaan.

Osamaksuissa voi piillä yllätyksiä

Esimerkiksi edellämainittu verkkokauppa tarjoaa joustavia maksutapoja ostoksiin, mutta osamaksujen kulut tulevat usein yllätyksenä. Nopeelaina.fi sivustolla kerrotaan miten osamaksut saattavat usein tulla jopa kalliimmaksi kuin pieni pikavippi etenkin jos se on huolellisesti kilpailutettu.

Pikavippiä kannattaa harkita lainavaihtoehtona kuitenkin vasta jos mikään muu rahoitusmuoto ei tuota tulosta ja tulloinkin tarkasti vertaillen. Luottokortit ja osamaksut ovat kustannuksiltaan yleensä kalleimmasta päästä ainakin nykyisten lakimuutosten jälkeen kun korkokattoa säädettiin. Näiden kahden rahoitusmuodon tyypillinen todellinen vuosikorko huitelee noin 20 prosentin suuruudessa, kun taas vippejä voidaan saada jopa alle 10 prosentin vuosikorolla mikäli flaksi käy.

Luottokortti on muutenkin vähän huono remontointiin tai yleisilmeen päivitykseen, kun usein sellainen myönnetään vain muutaman tuhannen euron luottorajalla ellei kyseessä ole jokin luottokortteihin erikoistunut rahoituslaitos kuten Bank Norwegian tai Komplett Bank.

Budjetoi paperilla ja mielessäsi

Budjetointi kannattaa suorittaa aina suuremmissa ja pienemmissä investoinneissa. Kun budjetointi tehdään huolellisesti ja varmuusmarginaali huomioon ottaen, ei kenellekkään pitäisi tulla yllätyskuluja tai kulujen ei ylipäänsä pitäisi ylittää budjettiin varattua summaa.

Kuten kaikki meistä tietää budjeteilla ja aikatauluilla on yleensä tapana joustaa. Siksi varmuusmarginaalin asettaminen voi olla fiksu temppu etenkin jos kyseessä on kymmenien tuhansien eurojen investointi.

kannattaa aloittaa esimerkiksi Excel -taulukkoon tai paperille laatimalla tarvittavat hankinnat ja laskemalla näistä koituvat kustannukset. Varmuusmarginaalia kannattaa asettaa noin 5 prosenttia, jokaisen hankinnan kohdalle budjettia pohdittaessa.

Kun kaikki asiat on listattu paperille tai taulukkoon on aika laskea kokonaiskustannukset yhteen. Huomioi myös, että vanhan kylpyammeen siirtämisestä tai purkutöistä koituu lisäkustannuksia jotka on huomioitava budjetissa. Nyt kun sinulla on tiedossa tarvittava rahasumma katso kuinka paljon tarvitset rahoitusta. Jos tarve on suurempi kannattaa suosiolla harkita lainojen kilpailuttamista siihen erikoistuneissa palveluissa.

Joissakin tapauksissa taloyhtiö saattaa olla kiinnostunut uusimaan koko kiinteistön kaikki kylppärit jolloin rahoitus tulee luonnollisesti yhtiölainanmuodossa johon ei itse oikein voi vaikuttaa ellei kuulu taloyhtiön hallitukseen.

Myös tuotteissa voi joustaa

Kannattaa myös pitää järki päässä hankintoja tehdessä, kun punnitaan miksi tuote maksaa kaksi kertaa enemmän kuin toinen. Tämä ei tarkota, että ne olisivat ominaisuuksiltaan erilaisia vaan osa tuotteiden valmistajista haluaa säilyttää oman brändisä imagon laadukkaana tarjoamalla tuotetta erittäin korkeaan hintaan.

Jo moderni kylpyamme vanhan tilalle tekee suuren muutoksen ja tälläisen saa jo muutamalla sadalla eurolla jo laadukkaankin sellaisen. Jos oikein hifistelemään lähtee niin all-inclusive tyyliin varustettu kylpyamme irtoaa noin tuhannella eurolla, riippuen tietysti valmistajasta.

Yksi viimeisimmästä vinkeistä on tilata tuote ulkomailta, jolloin itse tuote voi olla merkittävästi halvempi, mutta mukaan on huomioitava sen liikuttamisesta syntyvät kustannukset jotka saattavat moninkertaistaa halvan tuotteen hinnan. Ole siis tarkkana ja tee fiksuja valintoja sekä ennen kaikkea budjetoi!